Welkom! » FOOD & DRINKS
Rating: 5 stars
1 vote

bossche brouwers AAN DE VAART

WWW.BOSSCHEBROUWERS.NL

Industrieel/eigenwijs/alternatief/podium/brouwerij

De mannen van Bossche Brouwers aan de Vaart bieden een toevluchtsoord voor wie van bijzonder (lekker) bier, rockmuziek en bandjes houdt. Eindelijk, want wie heeft hier niet op gewacht? Bossche Brouwers aan de Vaart versterkt het rauwe randje van de Tramkade.

Het industrieel interieur is grotendeels in tact gelaten. Tijdens het nuttigen van een lekker biertje, word je getriggerd om even naar boven te kijken in de enorme silo's van de voormalige mengvoederfabriek. Ze zijn mooi verlicht voor een spectaculair effect! 

De sfeervolle 'down to earth' ambiance biedt naast de Brouwerij en café een alternatief podium waar genoeg ruimte is voor spontaniteit. Deze plek straalt een relaxtheid uit die in onze stad bijna uitgestorven leek te zijn.

Het heeft even geduurd voordat De Bossche Brouwers van start konden gaan, maar de kop is eraf! Bierproeverijen, dansavonden, optredens, and there's more to come!
En niet onbelangrijk; vanaf eind februari gaan ze ook eigen bier brouwen. Wij kunnen niet wachten, en zijn nu al blij met deze veelbelovende nieuwe hotspot aan de Tramkade! 

Adres: Tramkade 29|5211 VB Den Bosch
T 06 51 41 48 36

 

Foto's: Bossche Brouwers aan de Vaart

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Rating: 4.3333333333333 stars
6 votes

CAFÉ HERMAN  www.cafeherman.nl

Industrieel/eigentijds/creatief /hip/ biologisch/bierkaart

Na vele jaren leegstand, geeft Café Herman de karakteristieke watertoren aan het Hinthamereinde een nieuw leven.
Met een groot terras, waar je heerlijk in de luwte kunt relaxen, is Herman een mooie en dynamische aanwinst voor deze echte Bossche buurt. In het interieur zijn de rauwe industriële elementen van de watertoren goed zichtbaar gebleven. 
De zéér uitgebreide bierkaart is een walhalla voor de echte bierdrinker. Maar ook liefhebbers van een goed glas wijn kunnen prima terecht bij Herman. 
De menukaart biedt naast biologische ontbijt- en lunchgerechten een leuk assortiment aan kleine bites voor bij de borrel.

Het Hinthamereinde is zelf nog volop in ontwikkeling maar dit straatje heeft echt de potentiële wow-factor! Met café Herman is de eerste stap naar een nieuwe hotspot in de stad gezet. Aanrader: De dagverse taart/cake is altijd verrassend! 

Adres: Hinthamereinde 78 | 5211 PM Den Bosch |
073 737 04 33

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Rating: 4.8461538461538 stars
13 votes

Yalla Yalla Foodbar www.yallayallafoodbar.nl

Arabisch/hip/authentiek/biologisch/ kleine kaart/afhalen

Bij de hippe foodbar Yalla Yalla kun je terecht voor super-smakelijke, verse Arabische mezze,  hummus en falafel.

Je begeef je er in een sfeervolle, eenvoudige Arabische setting met frisse kleuren,  hout en planten. Dit foodbar-concept,   is een echte, verfrissende nieuwkomer in de stad.  Je kunt er neerploffen voor een uitgebreide lunch of diner, of snel even wat meepikken in de pauze van je werk. Want afhalen kan namelijk ook, en daar houden we van! Rond borreltijd kun je er ook aanschuiven voor een Mezzeplank om samen te delen.
De kok is creatief met gerechtjes en laat alle pure ingrediënten optimaal tot hun recht komen. Alles is dagvers en met aandacht en kunde bereid en dat proef je!. 
Aanrader: Naast de uitgebreide mezzeplank, is het gestoofd rundvlees met hummus niet te versmaden! 

Adres: Postelstraat 4   | 5211 EA  Den Bosch | T 073 750 8872

Add comment

Comments

Merillas
5 years ago

Super lekker eten!

Nadia Nour
5 years ago

Gastvrij, gezellige sfeer en lekker eten!


Rating: 5 stars
11 votes

Le Meridien  www.le-meridien.nl 

Culinair/ creatief/werelds/ klassiek /kreeft&vis

Dit Frans-Mediteraans georiënteerde restaurant is de parel van de bekende Bossche Korte Putstraat. Chef David van de Gevel behoort met  zijn creativiteit en durf tot  één van de betere koks van de regio. Hij gaat op verrassend  speelse manier om met subtiele ingrediënten, maakt vernieuwende smaakcombinaties en weet ons keer op keer weer te verbazen. 

Ook besteedt deze chef veel tijd aan de presentatie; die is om door een ringetje te halen.  Elke gang is een feestje voor je ogen én je smaakpapillen. Wij zouden je dan ook adviseren een verrassingsmenu te nemen,  en de kok zijn gang te laten gaan. Echter,  voor de liefhebber biedt de kaart ook traditionele gerechten zoals zeetong en tournedos Rossini. 

Ondanks dat het witte tafellinnen een andere indruk geeft, heeft dit restaurant een vrije gemoedelijke en  informele sfeer.  Het personeel zorgt ervoor dat je niets tekort komt en neemt echt tijd om je uitleg te geven over de gerechten. Dat maakt het plaatje compleet; Le Meridien is een echt toprestaurant! 

Aanrader: Laat je verrassen door de chef!  

Adres: Korte Putstraat  |5211 KP  Den Bosch | T 073 612 22 26

Add comment

Comments

Nanne
5 years ago

In één woord; Fantastisch! Het complete plaatje van gastvrijheid en verrassend dineren. Absoluut een aanrader!Rating: 4.5714285714286 stars
14 votes

Tina Pica  www.tinapica.nl  

Italiaans/authentiek/subtiel/ kleine kaart/vers/ sfeer

Bij Tina Pica begeef je je in een authentieke, eenvoudige, Italiaanse sfeer zoals je die tegenkomt in een klein Siciliaans dorp. Het restaurant, of beter omschreven 'eethuis', bevindt zich op een klein en sfeervol pleintje op de hoek van Stoofstraat - Postelstraat, in de luwte van de drukte. Zittend op het kleine terras, omringd met heerlijke geuren uit de keuken en het onderling in het Italiaans communicerende personeel, waan je je voor even niet in Nederland.  

Op het wekelijks wisselende menu staan eenvoudige Italiaanse gerechten met rijke, pure smaken.  De kaart is bewust klein gehouden.  De kok is creatief met weinig ingrediënten; en zo hoort dat in de echte Italiaanse keuken.  
Verwacht hier geen pizza's.  Je hebt de keuze uit antipasto, primo (o.a. pasta) en secondo (een hoofdgerecht met Vis of Vlees). De wijnkaart, met o.a. wijnen uit Sardinië en Sicilië, is van ongekende kwaliteit en gaat hand in hand samen met alle heerlijkheden die de kok bereidt. 
Een absolute topper in onze lijst!
Aanrader: De burrata is niet te versmaden zo lekker en vers! 

Adres: Postelstraat 37  |5211 DW  Den Bosch | T 073 751 3012

Add comment

Comments

Nanne
5 years ago

No nonsense Italian soulfood. Zoals het hoort, zonder poespas maar vol van smaak en karakter.Rating: 4.3333333333333 stars
9 votes

Tante Wonnie  www.tantewonnie.nl

Surinaams/authentiek/temperament/ afhalen 

In de huiskamer van Tante Wonnie is het ouderwets gezellig en knus. De keuken biedt Creoolse, Javaanse, Hindoestaanse en Chinese gerechten. Alles wordt vers in eigen keuken bereid volgens familierecept en het voelt alsof je bij een Surinaams gezin op visite bent. De traditionele roti's zijn om te likkebaarden maar op de kaart staan ook wat minder bekende gerechten.  

Als lunch of tussendoortje kun je ook heerlijke broodjes krijgen met bijvoorbeeld pom of bakkeljauw en natuurlijk zelf gemaakte, hete sambal.  Wat ons betreft is het altijd de juiste tijd voor een bezoekje aan Tante Wonnie!
Aanrader: Kipdijvlees in Javaanse kruiden & broodje pom!

Adres: Hinthamerstraat 115 | 5211 MH Den Bosch  
T 073 737 01 11

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 5 stars
7 votes

Sense  www.senserestaurant.nl 

Culinaire finesse/luxe/ persoonlijke aandacht/Michelinster

Als je eens écht culinair in de watten gelegd wil worden, dan reserveer je een tafel bij restaurant Sense. Chef Dennis Middeldorp en zijn personeel zorgen voor een complete, onvergetelijke avond, gevuld met tong-strelende en oogverblindend mooie gerechtjes en bijpassende wijnen.  Alle producten zijn met zorg gekozen en worden met veel aandacht en passie bereid.  Je wordt bij elke gang verrast door niet alledaagse presentaties en smaakcombinaties.
Als enige restaurant in de binnenstad van Den Bosch heeft Sense een Michelinster  weten te bemachtigen én inmiddels al 6 jaar weten te behouden.   

Sense is 'gewoon' Sensationeel!  En dat vinden een boel mensen, dus reserveren is een must! 
Aanrader:  Laat je lekker verrassen door de chef!  
Adres: Jeroen Boschplein 6 | 5211 ML Den Bosch 
T 073 614 4208

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 5 stars
11 votes

ZAHER  www.zaher.nl 

Sfeervol/authentiek/ gastvrijheid/ smaaksensatie/puur 

Laat je  verrassen door deze pure,  aromatische keuken!  
Een bezoek aan Zaher zal niemand snel vergeten. De ultieme en oprechte Afghaanse gastvrijheid  voelt als een warme deken; zo zijn we het in Nederland niet meer gewend.  
De rijk gekruide gerechten vormen  een ware explosie aan smaken. Daarom is het aan te raden de tijd te nemen om alles rustig te proeven.  Zaher geeft haar gasten de mogelijkheid om een kennismakingsmenu te bestellen. Je krijgt dan van alles op de kaart een introductie.  

Bij Zaher begeef je je in een hele verrassende, warme en mysterieuze sfeer.  De Afghaanse vriendelijkheid  en aandacht zijn absoluut uniek en zeer oprecht.  Reserveren is hier wel een must!  
Aanrader:  De gemarineerde, langzaam gegaarde kip is hemels!.  
Adres: Orthenstraat 87 | 5211 SW Den Bosch T 073 879 51 85

Add comment

Comments

Nanne
5 years ago

Soulfood met een grote S! In deze keuken zit zo veel liefde. Ongekend qua gastvrijheid en smaak. Je moet er gewoon aan wennen...Rating: 4.2222222222222 stars
9 votes

La Cocotte  www.la-cocotte.nl

Mediterraans/ kleurrijk/ knus/ authentiek

Dit gezellige restaurant  ligt nét buiten de binnenstad in de wijk De Muntel en is in de stad befaamd door haar pure mediterrane keuken. Ze serveren zoals eigen zeggen het beste uit de landen rondom het Middellandse zeegebied.  

Laat je niet misleiden door het eenvoudige interieur want dit restaurant is al járen ontzettend populair onder de Bosschenaren. Specialiteit van het restaurant zijn de tagines en je als vegetariër kun je er ook uitstekend eten. Restaurant met een eerlijke keuken waarin met passie gekookt wordt.  

Aanrader:  Mezze en de tagines !

Adres: Van Noremborghstraat 109 | 5212 NC Den Bosch 
T 073 614 71 46

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 4.1 stars
10 votes

De Keulse Kar    www.dekeulsekar.nl

Gemoedelijk/ bruin café/borrelen/ feestje/ hamburgers
Dit eetcafé ligt op één van de mooiste plekken van Den Bosch en heeft een schitterend terras aan de voet van de Sint Jan's kathedraal. Het uitzicht is tot in de late uurtjes magistraal!

De inrichting van De Keulse Kar is met de vele religieuze beelden geïnspireerd door de  kathedraal en op het terras staan authentieke kerkbankjes. Het eetcafé heeft een uitgebreide bierkaart en je kunt er eenvoudig maar lekker eten. De kaart wisselt regelmatig, maar de burgers blijven een vast item. Zowel voor lunch, borrel, diner, een avondje barhangen of dansen een superfijne plek!
Aanrader:  De burgers! Je mag zelf het formaat bepalen!

Adres: Sint Janskerkhof 1-B |  5211 LA Den Bosch 
T 073 642 8870

Add comment

Comments

Nanne
5 years ago

Ouderwetse gezelligheid zoals je dat verwacht in een bruine kroeg. Gewoon superrelaxt!Rating: 3.6 stars
10 votes

LOKAAL 1650  www.lokaal1650.nu

Shared dining/ jong/modern/ werelds/verrassend/verfijnd

'Shared dining' is het concept van dit op alle fronten stijlvolle en trendy restaurant gevestigd in één van de oudste pandjes van de binnenstad. Met een menukaart vol met wereldse en nauwkeurig samengestelde gerechtjes heeft dit restaurant inmiddels een gevestigde naam.

De kaart wordt regelmatig aangevuld met nieuwe culinaire creaties en dat maakt een bezoekje aan Lokaal 1650 niet gauw saai. De fijne wijnkaart en een prachtige terras maken het plaatje helemaal compleet. Internationale smaken, vernieuwende presentaties en een informele sfeer staan hier voorop. 
Aanrader: De bento-boxes! En de mini-taco's met tonijn!
Adres: Korte Putstraat 27 | 5211 KP Den Bosch  
T 073 202 00 20

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 3.7 stars
10 votes

Mariapaviljoen  www.mariapaviljoen.nl

Eigenwijs/ kunstzinnig/ trendy/eenvoud/ontmoetingsplek
Dit eigenwijze, hippe café/restaurant is gevestigd in het voormalige sanatorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het ziekenhuis is inmiddels verhuisd een het Mariapaviljoen heeft de toon gezet voor vernieuwing en een fris karakter van de buurt. In het interieur zijn oude elementen van het sanatorium verwerkt; heel inventief, zonder dat het luguber wordt. In het Mariapaviljoen  kunt je heerlijk verantwoord lunchen en dineren.

De sfeer is creatief en het personeel is informeel en ultiem relaxt. Er worden regelmatig verrassende thema-avonden gehouden. KIMP (Kunst In MariaPalviljoen) is een maandelijks terugkerend evenement georganiseerd door lokale kunstenaars en designers. 
Aanrader:  Huisgemaakte Quiche en broodje corned-beef! 

Adres: Burgemeester Loeffplein 70 | 5211 RX Den Bosch |
073 303 15 00

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 4 stars
11 votes

BUURT  www.buurtdenbosch.nl

Hip/buurtcafé/gemoedelijk/biologisch/ontmoetingsplek

Dit café is in oktober 2015 geopend en grenst  aan het pas opnieuw ingerichte Willemsplein aan de rand van de binnenstad. 2 succesvolle doorgewinterde horeca-ondernemers hebben de krachten gebundeld met als resultaat deze superhippe nieuwe hotspot! 

Buurt heeft een erg mooi en ruim terras dat uitkijkt op het plein en ligt op een looproute tussen het moderne Paleiskwartier en het oude stadscentrum én dichtbij natuurgebied Het Bossche Broek.  Mocht je dus 'in de buurt' zijn....wip even binnen om een blik te werpen op het originele interieur en een  kop thee of koffie.  Eindigen met een goed glas wijn is bijna onvermijdelijk.

Aanrader: De verse kruiden-the's en het verse ontbijtje! 

Adres: Koningsweg 100 | 5211 BN Den Bosch | T 073 750 5836

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 0 stars
0 votes

Het viswijf  www.hetviswijs.com 

Lijnverse vis /schaaldieren/wijnbar/eenvoud/gastvrij/

Iedereen die van eenvoud én al het heerlijks uit zee houdt, is hier absoluut aan het juiste adres! Eigenaar Stijn weet hoe hij zijn gasten kan verleiden met eenvoudige, maar op en top smaakvolle visgerechten. Het Viswijs is een echt 'no nonsense' restaurant: Het verse, pure product staat centraal. Men verkoopt hier geen poespas, alles draait hier om smaak en het maken van de juiste combinaties. Vis eten, zoals vis het beste tot zijn recht komt: Gerechten zonder te veel opsmuk en met de beste ingrediënten zoals je die bijvoorbeeld vindt in een klein Portugees vissersplaatsje.

Het Viswijf biedt een, regelmatig wisselende, menukaart met een selectie vis-en schaaldiergerechten uit verschillende windstreken. Je kunt kiezen uit kleinere porties om te delen, of gaan voor een wat groter gerecht.  De verse oesters en mosselen uit Yerseke zijn absoluut van topkwaliteit, maar ook de chevice en de heilbot met buikspek zijn niet te versmaden.

Uiteraard kan al dit tongstrelends worden omlijst met bijpassende wijnen.  Wat wie Stijn kent, kent ook Wijnbar 'Wijn bij Stijn' op de Bossche Kruisstraat. Bij het Viswijf hebben ze dus kennis van zaken en de vriendelijke en gepassioneerde bediening maken dit mooie plaatje helemaal af.


Aanrader:  Verse schelpdieren!  
Adres: Mgr. Prinsenstraat 1A | 5211 LN Den Bosch 
T 073 760 01 50 

Fotocredits: Het Viswijf

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 4.8 stars
10 votes

TOPLOCATIE

Ff Swanjéé  www.ffswanjee.nl 

Gastvrij/culinair/huiskamersfeer/ biologisch/cocktails

ff Swanjéé is een jong, dynamisch en fris restaurant in hartje centrum. Je hebt er een fantastisch uitzicht op de prachtige Sint Jan's kathedraal. Specialiteit van ff Swanjéé zijn de 'Wapazz'; kleine gerechten met zorg samengesteld en bereid van (dag)verse ingrediënten. ff Swanjéé staat vooral voor Gastvrijheid, beleving en kwaliteit. Alles kan er: Ff eten , ff een wijntje, ff een steak, ff chillen, ff een bakje koffie, ff internetten....enzovoort. 
Naast een menu om van te likkebaarden heeft het restaurant ook een zeer uitgebreide en verrassende cocktailkaart.  In het seizoen is het heerlijk toeven op het ruime terras   Een unieke plek in de Bossche binnenstad. Aanrader:  Een heerlijk stuk vlees van slager Piet van den Berg bereid op de vapeur grill! 

Adres: Hinthamerstraat 76-78  |  5211 MS Den Bosch  | 
T 073 614 78 32 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 4.3636363636364 stars
11 votes

WIJN bij STIJN  www.wijnbijstijn.nl

Wijnbar/puur/biologisch/shared dining/ kleine gerechten 
In deze knusse wijnbar haal je als wijnliefhebber zeker je hart op!  Alle (wereldse) wijnen zijn met veel toewijding en kennis geselecteerd. Daarnaast biedt de kaart een keur aan smakelijke lekkernijen om een heerlijk glas te begeleiden. Dat er veel passie zit in deze mooie zaak, dat merk de toewijding waarmee het personeel bedient. Elke wijnkeus wordt gepassioneerd toegelicht. Hier heeft men verstand van zaken! 
Op het menu staan kleine, verrassende gerechten, die je samen kunt delen. Je kunt daarnaast kiezen uit verfijnde charcuterie, Spaanse pinxtos en een aantal dagelijks wisselende (en aantrekkelijke geprijsde) dagschotels 'selon l'humeur du chef'. Alles wordt bereid met dagverse producten.
Wat wij enorm leuk vinden is het kaasplateau waarmee men aan tafel komt, zoals we het kennen uit o.a. Frankrijk. 

Aanrader:  Kaasplateau, rillettes van eend en falafel!

Adres: Kruisstraat 35  | 5211 DT Den Bosch 
T 073 737 0219

Add comment

Comments

There are no comments yet.


Rating: 4.5 stars
10 votes

Vrielink   www.vrielinkbarandkitchen.nl

oesters/mooie wijnen/gastvrijheid/monumentaal pandje

Het is eigenaar Arno Vrielink wederom gelukt voeten aan de grond te krijgen met zijn topzaak Vrielink Bar & Kitchen in het centrum van Den Bosch. Met veel enthousiasme, een grote passie voor  eten, heeft hij van Vrielink 'the place to be' weten te maken voor verse oesters, mosselen en seizoensgerechten. Vrielink is een echte aanrader; ook als je niet van vis houdt!  Daarnaast is het een hele fijne en mooie plek om te borrelen. Het restaurant bevindt zich in één van de meest markante (en schots en scheve) monumentale stadspandjes.

Het interieur is prachtig daarop aangepast. Sommige van de unieke accessoires zijn zelfs te koop.
Aanrader:  Bretonse Creuses  en moules du bouchot!
Adres: Snellestraat 28 | 5211 EN Den Bosch  
T 073 613 00 71

Add comment

Comments

There are no comments yet.